Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.

Пореден успех на възпитаници от ПМГ по ИТ

На 26 и 27.03.2010г. за втори път в VII СОУ "Кузман Шапкарев", град Благоевград се проведе Национално състезание по информационни технологии.

Виктор Кирчев и Костадин Петричков /10а клас/ с ръководител г-жа Мария Пандева се класираха на II място в направление "Flash приложения" с проект на тема "Зависимостта - заплаха за моя свят".

Тони Ласков и Димитрия Иванова /11в клас/ с ръководител г-жа Красимира Хаджидиманова се класираха също на престижното II място в направление "Web сайт" с проект на тема "Забележителни селища от Пиринския край".

Много добре се представиха и учениците Величка Керезиева /10б клас/ и Атанас Керезиев /11а клас/, отново с ръководител г-жа М. Пандева. Те се класираха на V място в направление "Мултимедийни клипове" с проект "Моят свят - една приказка за толерантността".

Георги Марков и Ивайло Вакареев /8а клас/ под ръководството на г-жа Ваня Станчева достойно представиха сайт "Град Гоце Делчев" и се класираха на VIII място.

   

***

Ученичката от 9 а клас в ПМГ”Яне Сандански” Екатерина Горановва спечели първо място от петото Национално състезание по информационни технологии "XXI век - иновационни технологии в българското образование". То се проведе в Монтана през периода 5-7 март 2010 година с участието на възпитаници от училища от цяла България.
Екатерина Горанова стана безапелационен победител в категория „Компютърни презентации” за ученици 8-10 клас. Надпреварата в категория „Компютърни презентации” за ученици 8-10 клас протече по отделен регламент.
Състезателите не се явиха с предварително изготвени проекти, каквато е практиката при подобни прояви. В деня на състезанието трябваше да изпълнят задание по предоставени от журито теми и материали. В рамките на 3 часа всеки участник сред общо 73-мата, които се включиха в борбата, подготви презентация, която след това представи на вниманието на оценяващите и публиката. След оспорвана борба и сериозен размисъл сред членовете на комисията, Екатерина Горанова единодушно бе определена за победител, изпълнявайки най-пълно предваротелно оповестените критерии.
Другият представител на ПМГ”Яне Сандански” в аторитетното състезание Георги Койков, ученик от 12а клас, се предстаавви отлично при презентирането на проекта си „Поглед към Слънчевата система” в категорията „Приложни програми” и зае четвърто място.

***

Десетата Ученическа конференция УК ’10 на Ученическия институт по математика и информатика при Българската академия на науките се проведе в средата на м. януари 2010 г. в гр. Пловдив. В нея взеха участие 4 ученици от ПМГ „Яне Сандански”, които достойно представиха училището ни.
Грамоти за много добро представяне получиха: Георги Койков за представяне на проект „Разходка из слънчевата система”, Екатерина Горанова за проект „Първи стъпки в „Електричество”, Никола Лашов и Стоил Терзиев за проект „География на света”.

 

***

На 12 и 13.12.2009г. за втори път в V СОУ "Георги Измирлиев", град Благоевград се проведе регионално състезание по информационни технологии.
Темата на състезанието е : "Училището - територия на предизвикателства".
Учениците от ПМГ "Яне Сандански" се състезаваха в направления "Приложни програми" и "Мултимедийни приложения".
Ангел Праматаров и Денис Халваджиев /12а клас/ се класираха на второ място в направление "Приложни програми" и бяха наградени с чат-пакет.
Ученичката от 9а клас Екатерина Горанова зае второ място в категория "Мултимедийни приложения" и беше наградена с
web-камера.
 


***

 

Със сребърен и три бронзови медала се завърнаха наши ученици след Националния есенен турнир по ИТ "Джон Атанасов"

 

В периода 27-29 ноември в гр. Шумен се проведе Национален есенен турнир по информационни технологии “Джон Атанасов” с тема “Компютърни приложения в класна стая”. В състезанието взеха участие 6 ученици от нашата гимназия.


Екатерина Горанова (9а клас) –
II място в направление “Презентационни проекти с образователно съдържание”, наградена е с грамота на МОНТ и сребърен медал; проект – мултимедийна презентация “Електричество”.


Георги Койков (12а клас) –
III място в направление “Самостоятелни приложения с образователно съдържание”, награден е с грамота на МОНТ и бронзов медал; проект – “Слънчева система”.


Никола Лашов, Стоил Терзиев –
III място в направление „Самостоятелни приложения с образователно съдържание”, наградени са с грамота на МОНТ и бронзови медали; проект – „Атлас на света”.


Денис Халваджиев, Ангел Праматаров – Х място в направление “Самостоятелни приложения с образователно съдържание”, проект “Из дебрите на Пирин”.

 

***