Постижения на учениците за учебната 2011/2012 г.

 

На 21 април в Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, град Гоце Делчев се проведе трето регионално състезание по ИТ. Участваха 135 ученици от цяла България. Учениците от ПМГ се преставиха достойно и взеха отново първото място. Участваха 9 ученици от ПМГ, като 4 от тях се класираха в топ 20. Йордан Карапетров от IX г клас грабна първото място в категория „Компютърна презентация” – 8 – 10 клас и получи грамота, медал и предметна награда.
 

***

На 22 април в Земеделска професионална гимназия „Климент Арк. Тимирязев”, гр. Сандански, се проведе първото регионалното състезание "Земята - позната и непозната", посветено на Деня на Земята. В него взеха участие ученици от всички краища на България и Македония /Задочно от Словакия и Полша/.
Възпитаничката на ПМГ - Фатие Ерхатова Мазълова от 11д клас изготви фотоколаж, обединяващ авторски снимки по темата под надслов „Земята, която ни храни“. Тя бе номинирана за участие от журито и представи своята идея публично в деня на състезанието.
В категорията „Фотоколаж”, в която се състезава, нашата ученичка се класира на четвърто място. Тя получи сертификат за участие и допълнително и бе връчена поощрителна грамота.

 

***

Ученичката Надежда Койкова е сред първите 10 ученици, освободени от такса правоучастие.

Поставените тематични задачи от комисията не са затруднили петокласничката, която проявява фантазия, творческо мислене и умения за работа с компютърни програми. Темата на нейния проект е свързана с предстоящия християнски празник Възкресение.

В състезаниети IT Знайко+ за първи път се включват ученици от ПМГ "Яне Сандански" на възраст V-VII клас.
 

***

 

IT Знайко +

Основната цел на състезанието е учениците да демонстрират знанията си за работа с информационните технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
За провеждане на състезанието учениците използват компютърна техника и софтуерни приложения. Задачите могат да се реализират чрез работа с програмите MS Office Word, PowerPoint, Movie Maker, Paint и др.
Състезанието се провежда в три кръга, като първият е дистанционен и учениците сами изпращат задачите по електронен път.
Право на участие във втори кръг имат всички ученици от 5-7 клас, независимо дали са участвали в първия кръг.

От нашите петокласници участие взеха:
Борис Ангушев
Ивайло Гърнев
Иван Кирев
Илияна Пиринска
Любомира Шарланева
Нина Филипова
Петко Милчев, а от VI клас участва ученичката Екатерина Терзиева.
Всички ученици получиха отличителни сертификати.


 

***

 

На 17 и 18.12.2011 година за четвърти път в Благоевград се проведе регионално състезание по информационни технологии. Темата на четвъртото състезание - "Scool IT Academy".

В регионалното състезание взеха участие шестима ученици от ПМГ „Яне Сандански” , които се състезаваха в три категории. Нашите ученици заеха три първи места и едно трето място, както следва:

- Виктор Кирчев(12а клас) и Костадин Петричков (12а клас) – първо място и предметна награда в категорията „Самостоятелни компютърни приложения”;

- Екатерина Горанова (11а клас) - първо място и предметна награда в категорията „Мултимедийни клипове”;

- Кирил Балтаджиев (8а клас) - първо място и предметна награда в категорията „Мултимедийни презентации”;

- Денис Бялев(12а клас) и Димитър Джингаров(12а клас) – трето място и предметна награда в категорията „Самостоятелни компютърни приложения”.
 

***

От 4-6 ноември в град Ямбол се проведе НАЦИОНАЛНИЯ ЕСЕНЕН ТУРНИР “ДЖОН АТАНАСОВ“ НА ТЕМА „КОМПЮТЪРНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ В КЛАСНАТА СТАЯ”.
Учениците от нашето училище взеха участие в направления „Приложни програми” и „Мултимедийни презентации”.

Учениците от XIа клас Асен Вълчев и Георги Карапетров се представиха отлично, като заеха II място в направление “Приложни програми”.
Ученикът от VIIIа клас Кирил Балтаджиев зае V място в направление „Мултимедийни презентации”, в което участваха 59 проекта.

 

***

На 1. ноември - в деня на народните будители в Националния дворец на децата гр. София, Кирил Балтаджиев ученик от 8а клас в ПМГ "Яне Сандански", получи лично от първият космонавт Георги Иванов диплом и предметна награда за завоюваното първо място в XIII Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".