Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

„V Регионално състезание по информационни технологии“, Гоце Делчев

На 8 юни 2014 година в Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", град Гоце Делчев за пети път се проведе състезание по ИТ за ученици от V до ХІ клас. Състезанието е за компютърни презентации и компютърна анимация. Състезанието включва изготвяне на интегриран проект, изработен на място в различни направления, демонстрирайки ключови компетентности за използването на информационни технологии и обмен на информация. 
В деня на състезанието учениците получиха материали от журито, което зададе и темата за всяка възрастова група и направление. В рамките на 150 минути всеки състезател подготви своя проект върху поставената тема. Нашето училище беше представено с 18 ученици, които се състезаваха в направление „Компютърна презентация”. 
Във възрастовата група V-VІІІ клас в топ 15 бяха класирани Илия Атанасов Шопов, Яна Георгиева Балтаджиева (учениците от 6 клас) и Мартин Петров Кочанов (ученик от 5 клас), които в крайно класиране получиха съответно 80, 64 и 60 точки. 

Илия Атанасов Шопов зае ІІІ място
Яна Георгиева Балтаджиева зае Х място
Мартин Петров Кочанов зае ХІ място

Във възрастовата група ІХ-ХІІ клас в топ 15 бяха класирани 9 наши ученици, които постихнаха следните резултати: 

Илина Ангелова Зaйкова (10а клас) – І място с 83 точки 
Мария Атанасова Укова (10а клас) – ІІ място с 81 точки
Ваня Георгиева Самокишева – ІІІ място с 78 точки
Таня Димитрова Русковска - ІV място с 72 точки
Кирил Георгиев Балтаджиев – V място с 71 точки
Стефка Владимирова Москова - VІ място с 69 точки
Елизка Ерхатова Мазълова – VІІ място с 67 точки
Радостина Теохарова Тупарова – Х точки 54 точки

 

***

 

УСПЕХ ЗА ПМГ в Националното състезание ИТ ЗНАЙКО+От 09.05.14г. до 11.05.2014 г. се проведе Националният кръг на състезанието по Информационни технологии ИТ ЗНАЙКО+. В него взеха участие голям брой деца от цялата страна, минали през етапи на борба за достигане до престижният национален кръг. Представител за нашето училище бе ученикът Илия Шопов от шести клас, който единствен бе класиран за този етап. ПМГ "Яне Сандански" - гр. Гоце Делчев" се гордее с факта, че ученикът е достигнал четвърто място на това оспорвано състезание. Проектът му бе на тема „Моята планета Земя”, за който той получи грамота за техническа сложност и предметна награда. Сертификат за ръководство и подготовка получи неговата преподавателка Величка Сабахлъкова, която бе удовлетворена от успеха на своя ученик.

 

***

 

Първи места в състезанието за дигитални компетентности „Виртуален турист“

Нов успех и поредната доза гордост донесоха възпитаничките на ПМГ „Яне Сандански“. Деветокласничките Таня Русковска и Мария Укова спечелиха първите две места в състезанието за дигитални компетентности „Виртуален турист“, в което се включиха над 100 участника, представители на 16 града. То се проведе от 11 до 13.04.2014г. в Гимназия „Яне Сандански“, гр. Сандански.  Ученичките участваха в направление web-2 проект, а темата по която работиха бе „Виртуална разходка из Сандански“.  Таня Русковска бе класирана на първо място в това направление, а Мария Укова зае второ място в същото направление. Те бяха наградени от старши експерт по информатика и информационни технологии г-жа Василиса Павлова. Освен имиджа на ПМГ „Яне Сандански” в областта на информационните технологии, постигнатите резултати от двете ученички донесоха удовлетворение и на своя ръководител, учителят по информатика и информационни технологии  в ПМГ „Яне Сандански” г-жа Мария Панева.


***

Шесто регионално състезание по информационни технологии "Джон Атанасов"

 

 

На 8 февруари в гр. Благоевград се проведе шесто регионално състезание по информационни технологииДжон Атанасовпо стъпките на откривателяна тема „School IT Academy”. Учениците от нашето училище участваха в категорияМултимедийни приложения” и не нарушиха традицията, а отново заеха челните места.

 

Първо мястоучениците от 10а Кирил Балтаджиев и Костадин Койков с проектаЕлектронен справочник за възобновяемата енергия”.

Второ мястоученичките от 10а Дженнет Бялк и Елизка Мазълова с проектаЗелената планета”.