Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

***

Мариела Богданова от 10а клас награденa в конкурс "Предания, легенди и природни забележителности от моя роден край"

в категория "Есета и разкази".
 

***

 

Класирани участници  в тест по БЕЛ за 7 клас:

 

Костадин Койков - 95 точки

Георгия Ляскова - 96 точки

Ивана Христова - 100 точки

Георгия Стоева - 96 точки

Елена Богданова - 95 точки

Гергана Праматарова - 98 точки

Ваня Самокишева - 92 точки

Ивана Дунчева - 93 точки

 

***

 

На 11.01.2011 година приключи работата на 4 членното жури на конкурса за учители и ученици "Европейското гражданство: какви права и какви задължения" 2010, проведено от Фондация Пайдея под патронажа на евродeпутатите от ЕНП г-н Андрей Ковачев и г-н Емил Стоянов.
В Модул А ученическо есе, участие взеха 28 младежи от цяла България. Сред четиримата с най-висок брой точки е Мариела Богданова с есето си Да платим обяда си!. Като награда за добре свършената работа, тя ще има възможността да пътува до Европейския парламент по време на пролетната сесия през 2011 година. Подробностите все още не са уточнени, но такива предстои да бъдат получени лично от г-н Андрей Ковачев най-късно до края на месеца.

 

***

 

Финалист в конкурса за есе Моят път в Европа, който ще посети Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат Мария Неделчева през месец феруари, 2011 г. е Цветелина Кирилова Сарандева от 10д клас.

 

***

 

Мариела Богданова печели първо място в Национален конкурс за ученическо есе на Център за развитие на човешките ресурси на тема Прозорецът, европейското езиково многообразие. В конкурса участват общо 96 есета. Официалното награждаване е проведено на 04.12.2010 година на официална церемония в хотел Родина, където отличените тържествено получават наградите си.

 

***

 

Нов успех на ПМГ в национален литературен конкурс - "Духът на българина".
Ученичката Мариела Богданова от 10а клас /с профил математика/ получи поредна награда за литературна изява - поощрителна награда за есе в трета възрастова група.

 

***

Резултати от общински кръг на олимпиадата по български език и литература.