Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

На 16 април 2011г. се проведе регионален кръг на първото национално състезание по правопис на английски език - "Spelling Bee".
В град Гоце Делчев се състезаваха 15 ученика, класирани от първи етап на съревнованието, от училища в гр. Банско, гр. Гоце Делчев и с. Гърмен.
След оспорвана надпревара, сред победителите на регионалния кръг са нашите ученици от VII клас - Светослав Вълчев - II място и Георгия Стоева - III място.
Те получиха специални грамоти, медали, MP3 плейъри и право на участие във финала на състезанието, който ще се проведе в София на 14 май. Там най-добрите 21 състезатели от цялата страна ще премерят сили за първото място в първото национално състезание по правопис на английски език.
 

***

Стефани Бозаджиева от 11 а клас и осмокласникът Мартин Узунов от ПМГ Яне Сандански, гр. Гоце Делчев се завърнаха с медали от най-масовото национално състезание по английски език на Кеймбридж асоциацията на училищата в България, които изучават езика на Шекспир.
Двамата станаха най-добре представилите се ученици от цяла област Благоевград и продължиха добрата традиция за нашата гимназия в петото издание на авторитетната проява. В него вече трета поредна година най-старото средно училище в региона класира свои представители в челото. Тази година в проявата се включиха рекордните повече от 4 хиляди участници в първия кръг от езиковите и природоматематически гимназии в цялата страна. Първият тур се проведе в училищата, който определи най-добрите 650 учащи се, които се явиха на финалния кръг.

 

***

Ученици от ПМГ "Яне Сандански" победители в първото "Spelling bee" състезание в Гоце Делчев:
Георгия Стоева - I място;

Габриела Герова - II място;
Светослав Вълчев - III място.

 

***

 

Бетина Викторова Синанова и Десислава Ангелова Търтова от 9а клас успяха да покажат забележителни езикови умения!

Ученичките се справиха отлично и завоюваха най-висок резултат на Pearson Test.

 

***

 

Резултати от общински кръг на олимпиадата по английски език.

 

***

 

Резултати от областен и национален кръг на олимпиадите по чужди езици.