Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

ПМГ "Яне Сандански" се гордее с факта, че от четирима участници в Национално Лингвистично Кенгуру, проведено на 7-ми юни, 2014 г., 3-ма са заели призовите първи места:
 - Цветина Пламенова Черганска 5 клас; 160 от 195 максимален брой точки 2 място;
 - Денис Любомиров Бялев 9 клас; 130 от 200 максимален брой точки 3 място;
 - Олександра Василева Попова 12 клас; 165 от 200 максимален брой точки 2 място.
Честито на победителите!

 

***

 

       Награди на ученици от ПМГ Яне Сандански почетна
                                                 значка

1. Мартин Йорданов Узунов - 11a клас -3-то място на националното състезание Cambridge C1
2. Цветина Пламенова Черганска - 5а първо място на Лингвистично кенгуру по английски език
3. Йордана Димитрова Спирова - 7а клас второ място на областен кръг на Лингвистично кенгуру, 6-то място на национален кръг на състезанието по английски език на Кеймбридж асоциация
4. Кирил Георгиев Балтаджиев - 10а клас 1во място на Лингвистично кенгуру (областен кръг)
5. Костадин Илиянов Койков - 10а клас 9то място национален кръг на състезанието по английски език на Кеймбридж асоциация 


         Наградени ученици по случай Патронния празник на
                                               училището

1. Александър Красимиров Пелтеков - 9б клас 1во място на областния кръг 4 конкурс по творческо писане на английски език
2. Запринка Илиева Манева - 10в клас-1-во място на областно състезание Клет-B1 ниво, класирана за национален кръг
3. Борис Иванов Ангушев - 7а клас 1во място на Лингвистично кенгуру

 

 

ПОБЕДИТЕЛИ В ПЪРВИ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЛИНГВИСТИЧНО КЕНГУРУ

 

 

Запринка Илиева Манева 10 кл. На  немски език

 

Янис Маркос Марангос 9 кл. На  френски език

Илияна Димитрова Хаджидимитрова 11 кл. На  френски език

 

Стела Цветкова Тошанова 6 кл. На  руски език

Денис Любомиров Бялев 9 кл. на  руски език. За национален кръг

Магдалена Красимирова Ганева 10 кл. На  руски език

Мария Николаева Стоянджикова 11 кл. На  руски език

Олександра Василева Попова 12 кл. На  руски език. За нац. кръг

 

Цветина Черганска 5 кл. На  английски ез. За национален кръг

Саня Севдева 6 кл. . На  английски език

Борис Иванов Ангушев 7 кл. . На  английски език

Иван Парнарев 8 кл. На  английски ез. За национален кръг

Габриела Герова 9 кл.  На  английски език.

Кирил Георгиев Балтаджиев 10 кл.  На  английски език.

***

 

На 27.04.2014г. за пореден път нашите ученици премериха сили в международното състезание Лингвистично кенгуру на чужд език. Днес станаха известни резултатите от националното класиране и  имаме повод да се гордеем: на националния кръг на състезанието ПМГ ще представят 2-ма участници на английски език и 2-ма на руски език.

 

***

На 05.04.14г. се проведе церемонията по награждаване на класиралите се ученици на състезанието на Кеймбридж Асоциацията. ПМГ "Яне Сандански" - гр. Гоце Делчев" се гордее с факта, че Мартин Узунов от 11а клас е класиран на трето място на ниво С1, на това сериозно и авторитетно състезание. Ученикът получи медал и парична награда.Той бе подготвян за състезанието от неговата преподавателка Миглена Витанова. 

 

***


На 26.11.2013 г. ученици от X и XI клас от нашето училище взеха участие във вътрешноучилищния кръг на първото издание на националното КЛЕТ състезание по немски език. В него се включиха общо 9 ученици, владеещи немски език - четирима за ниво А2 и петима за ниво В1 според изискванията на Европейската езикова рамка.

 

Учениците, показали най-добри резултати, за ниво А2 Мария Агова и за ниво В1- Запринка Манева, Мария Дафова и Нели Сивкова, се предлагат за участие в националния кръг на състезанието, който ще се проведе през януари 2014г. 

 

***

На 9-ти и 10-ти ноември в град Пловдив, в СОУ П. К. Яворов, се проведе състезанието по Комуникативни и речеви способности национален кръг. Участници от цялата страна, след внимателна селекция, представиха себе си и училищата си.

Във възрастова група 11/12 клас ПМГ Яне Сандански участва с двамата си, класирани в Благоевград ученици на Националния етап Димитрия Хаджиева от 12 Б клас и Любен Попов от 12А. Изразяваме изключителната си гордост и признателност към тяхното представяне, тъй като те не само се справиха блестящо с презентацията и последвалата дискусия, те не само впечатлиха журито със стойностните си съждения, но също така и получиха овациите на многобройната публика, съставена от участници, родители и учители.

Със задоволство можем да съобщим, че и двамата ни ученици се наредиха сред осемте участници с най-висок резултат над 170 точки от възможни 200 и максимален постигнат резултат в състезанието 180т.

 

***

 

На 26.10.2013г. ученици от ПМГ Яне Сандански участваха в областния кръг на състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език в град Благоевград. Участниците от 8 до 12 клас достойно представиха себе си и училището сред много връстници от цялата област.

Напрежението при презентирането на темата и последващия свободен разговор бе огромно, но те доказаха убедително знанията си по чужд език. В горната възрастова група, 11- 12 клас, с най-висок резултат се класираха Любен Попов и Димитрия Хаджиева, които ще участват в националния кръг през м. ноември в град Пловдив.