Постижения на учениците за учебната 2015/2016 г.

 

На 10.02.2016 година в ПМГ „Яне Сандански“за шеста поредна година се проведе състезание по творческо писане на английски език „Creative Writing” с ученици от 6 до 12 клас.

Учениците писаха есета по една от зададените теми: „ Направих си селфи и не бях на снимката“, „Всички на Земята заспаха по едно и също време, освен един човек“, „А ти си мислеше, че драконите не съществуват“, „Колата, която искаше да ходи“. Участниците изявиха уменията си, без да използват речници или друг вид помагала, като целта бе да покажат най-вече нестандартно мислене и оригиналност. Авторитетно жури избра най-добрите 112 есета. Гордеем се, че отново имаме национален финалист – Цветина Черганска от 7 клас.

 

***

Елена Костадинова Бозукова се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 27.02.2016г. в ПМГ „Яне Сандански“ гр.Гоце Делчев област Благоевград. Елена Костадинова Бозукова спелува правилно думата „devour” и победи Цветина Пламенова Черганска, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

***

 

Учениците Айше Джинжи – 9 клас, Йордана Спирова – 9 клас, Шерифе Рунта – 8 клас, и Валентина Червенкова – 12 клас, са се представили отлично на областния кръг на Лингвистичното кенгуру на английски език, а Денис Бялев – 11 клас, на руски език.

 

***

На 23.04.2016г. в луксозния хотел Маринела, гр. София, се проведе тържествена церемония по награждаването на лауреатите на десетото национално състезание по английски език на асоциацията „ Кеймбридж за България“ . Участваха 8 000 ученици в няколко категории. На престижното събитие отново бяха и учениците от ПМГ „ Яне Сандански“ и техните учители, както следва:

Селма Уруч – 8в клас, с преподавател Мариана Карамитева, Йордана Спирова – 9а клас с преподавател Гергана Шарланджиева, Костадин Койков – 12а клас с преподавател Миглена Витанова. Всички те завоюваха сребърни медали на нива A2, B1 и C1 и получиха много награди и сертификати. Церемонията бе много вълнуваща и се проведе сред стотици учители, директори и официални лица.