Постижения на учениците за учебната 2016/2017 г.

 

***

 

След едно много оспорвано състезание, каквото беше финалът на състезанието по английски език - Spelling Bee, на 06.05.2017 в хотел Хилтън, гр. София, седмокласничката Елена Бозукова се класира на шесто място сред 30 деца от цяла България.

Елена показа своите отлични знания по спелуване на думи на английски език през първите седем кръга на състезанието. На следващите кръгове участниците трябваше да превеждат думи от български на английски език и след това да ги спелуват. В последните кръгове най-добрите ученици от цялата страна спелуваха непознати за тях думи, извън списъка за предварителна подготовка.

Елена не показа притеснение през всички кръгове, през които премина, и беше един от най-силните претенденти за призовите места.

След това невероятно състезание и организирано посещение на Американското посолство в София, организаторите от фондация КОРплюС ще наградят своите финалисти на националния кръг с едноседмичен езиков лагер в Банско.

 

***

На 22 април в зала EFE на хотел „ Маринела“ се състоя тържествена церемония за награждаване на победителите в 11-то Национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата.Двамата златни медалисти на ПМГ „ Яне Сандански“ в безпрецедентния по брой участници, са Ерик Биляров от 9а – първо място на ниво В1 и Борис Ангушев от 10в – първо място на ниво В2.Те получиха наградите си за престижното първо място – медал, сертификат, издание на Кеймбридж Юнивърсити Прес и ваучер за техника на стойност 200 лева. Те бяха връчени лично от регионалния мениджър на Клет за Централна и Източна Европа, Пол Збихлиж, и световно известния автор на учебници по английски език - Херберт Пухта. Награди получиха и техните преподаватели Гергана Шарланджиева и Елица Зойкова.Искаме да пожелаем късмет и успех и на останалитеученици на ПМГ, класирани в челните позиции в това толкова трудно състезание - Селма Уруч от IXв и Аврам Михайлов от XIа. Just keep on going!

***

Цветина Черганска от 8 „а“ клас печели националния кръг на състезанието по творческо писане на английски език, което се проведе на 14.02.2017 г. в ПМГ „Яне Сандански“. Състезанието се организира от Фондация „КОРПлюС“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката, посолството на САЩ и Американския университет в България.

***

Учениците от клуб „Опознай Франция“ и френските групи на ПМГ „Яне Сандански“ отбелязаха празника на Франкофонията. Присъстващите се насладиха на стихове и песни на френски език, а също така вниманието им привлече и презентацията, която включваше най-красивите забележителности във Франция. Силни емоции предизвика и представлението "Криворазбраната цивилизация“ на клуб „Училищен театър“.

***

На 28.10.2016г., в ПМГ „Яне Сандански“ се проведе Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата. В 09:00 часа се откри щанд с помагала и речници за подготовка по английски, немски и руски език на преференциални цени. Учениците имаха възможността да получат полезна информация за обучение в чужбина от представител на агенция „Cool Travel”.

В 11:05 се проведе открит урок на тема: „Сподели своя опит и предай нататък“ от госпожа Алим в XIIв клас. Учениците активно използваха учебниците и работните тетрадки на издателство “Клет”. На урока присъстваха учители по чужди езици от община Гоце Делчев, както и господин Владимир Колев, представител на ‚‚Клет” България. Десетте най-активни и изявени ученици по английски език бяха наградени лично от господин Владимир Колев, който запозна аудиторията с възможностите, осигурявани от членството в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Госпожа Елка Божикова , директор на ПМГ „Яне Сандански“, представи историята на членството в Асоциацията и спечелените награди от нашето училище.

Музикалните изпълнения на Любка Ангелинина и Елиана Ципарова впечатлиха гостите, които отправиха предизвикателство към учениците на ПМГ за участие в състезание по изкуствата, организирано от Асоциацията.

Денят на отворените врати приключи с викторина и награди от издателство „Клет“.
 

***

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, чийто брой за нашата страна е 120, проведе традиционното си Общо събрание. Домакини на събитието бяха ПГПЧЕ "Васил Карагьозов", СУ "Св.Климент Охридски" и ОУ "П.Р.Славейков". По време на тържествената церемония бяха връчени годишните награди на Асоциацията. Сред всички нейни членове ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев, се класира в челото на най-авторитетната категория „За най-добро представяне на състезанието по английски език 2016“. То бе десето юбилейно и в него през тази година се включиха рекорден брой ученици - 7923 участници във вътрешноучилищния кръг и 694, с най-добри показатели, на национално ниво .Учениците на ПМГ „Яне Сандански“ впечатлиха всички със знанията си по английски език и получените резултати на ниво A2, B1 и C1. Селма Уруч – VIII в клас, с преподавател Мариана Карамитева, Йордана Спирова – IX а клас, с преподавател Гергана Шарланджиева, Костадин Койков – XII а клас, с преподавател Миглена Витанова, завоюваха признанието на всички и получиха сертификати и много награди.

***

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

                                             

Постижения на учениците за учебната 2015/2016 г.

 

 

***

Постижения на учениците за учебната 2014/2015 г.

 

 

***

Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2012/2013 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2011/2012 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.