Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

Ученичката Мариела Богданова от 10а клас е удостоена със Специалната награда на СБУ в Шестото издание на конкурса: "Паметни места, събития, личности - почитани, отречени, забравени".

Фондация "Ценности" и екипът на проект Национален исторически конкурс оцени разработката на Мариела - "На забрава осъждат се даскалите".

Научен ръководител на ученичката е г-жа Таня Трапова - учител по история и цивилизация в ПМГ "Яне Сандански", която получава специална награда на Синдиката на българските учители за научно ръководство.

 

***

 

На 5 ноември 2010 г. се проведе церемонията по официалното връчване на наградите на отличените участници в XVIII ят национален конкурс на клуб Родолюбие под надслов България Европейска самоличност и специфична духовност. Церемонията по награждаването започна с връчване на Специалната награда от МОМН - за дългогодишна активна работа и високо ниво на представяне на г- жа Таня Трапова, учител по история и цивилизация в ПМГ. Престижната награда е признание за всеотдайната й работа и постигнатите високи резултати като научен ръководител, както и отличие за високото ниво на учителските й разработки, с които тя участва в конкурса за учители през последните години. Г- жа Таня Трапова получи още две награди: за учителска разработка и за консултант.

Ученичките Минирие Качакова и Вера Темелкова от 12 е клас заеха III място в конкурса за реферат, а Иван Спириев бе отличен на II място в конкурса за прецентация..

 

***

 

Две втори места завоюваха ученички от ПМГ в Националния исторически конкурс 125 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, организиран от Общобългарски комитет и фондация Васил Левски, Община Сливен и Сдружение на възрожденските градове.

Мариела Богданова от 10а клас бе отличена на второ място в конкурса в категория Доклади, реферати, Антония Харискова от 12е клас зае второ място в категория Рисунка.

Научният ръководител г-жа Таня Трапова, учител по история и цивилизация, изрази удовлетворение от постигнатите резултати и подчерта, че завоюваните високи резултати се дължат на ентусиазма и старанието на ученичките при изготвяне на конкурсните работи.

***

 

Резултати от общински кръг на олимпиадата по история.

 

***

Резултати от областен кръг на олимпиадaтa по история.

 

***