Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

Шест ученици от ПМГ „Яне Сандански“ са отличени като финалисти в конкурса за есе „1000 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ЦАР САМУИЛ – САМОДЪРЖЕЦ БЪЛГАРСКИ“, за ученици от 9-12 клас в училища от общините – Якоруда, Белица, Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово,Гърмен, Доспат, град Сърница и град Тервел. 

Петима от отличените: Ивелина Кутелова - 9a; Любен Попов –12a; Любомир Траханов – 9б; Мария Карталова – 9а; Надя Патинова – 9в, работиха под научното ръководство на г-жа Таня Трапова, а Величка Белчева от 12б, под ръководството на г-жа Боряна Вълчева. 

Отличените в конкурса шест ученици са поканени за участие от 30 март до 5 април 2014 г., в XIV Пролетен семинар – Варна 2014 на Фондация Българска Памет – СИЛНА НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ – СИЛНА ЕВРОПЕЙСКА ИДЕНТИЧНОСТ и ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на български евродепутати. 

***

 

 

На 08. XI. 2013 г. в Националния военноисторическия музей, в гр. София, се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в XXI Национален исторически конкурс, организиран от Национален клуб „Родолюбие“ - „Ние сме във времето и времето е в нас. То нас обръща и ние него“.

Ученици от ПМГ „Яне Сандански“ за поредна година бяха отличени с призови места. На първо място в категория „Реферат“, бе удостоена ученичката Катерина Кобакова от XII клас, която блестящо защити своята разработка пред комисията по оценяването.

Ученичката Яна Балтаджиева от VI клас, бе отличена на трето място в категория „Презентация“.

Ученичките Костадинка Иванова от XII клас, Саня Севдева от VI клас и Елизка Мазълова от X клас, получиха грамоти и награди за отлично представяне в конкурса.

Г-жа Таня Трапова, научен ръководител на петте ученички, получи грамота и награда като консултант, за високите постижения на своите ученички. В националния конкурс за учители „Мисия Учител“, г-жа Трапова бе отличена на първо място, сред учителите от цялата страна, в категория „Иновативен образователен продукт“.

Наградите бяха връчени от д.ик.н. Янка Такева, председател на Национален клуб „Родолюбие“ и председател на Синдиката на българските учители.