Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

С нови успехи от Националното състезание по химия в Шумен се завърнаха петима възпитаници на гимназията.
Оценка Oтличен 6.00 и сребърен медал получи ученичката Симона Керезиева. Отлично се представи и дванадесетокласничката Катерина Чачева, а Мехмед Хаджиев и Магдалена Стоилова постигнаха много добри резултати.
Втората отлична оценка беше за Костадин Балтаджиев, който се подгтвя за участие в Менделеевата олимпиада в Москва, която ще се проведе на 28 април и за Международната олимпиада по химия през юли в Анкара, Турция.
Нашите ученици се пребориха с около 200 участници и отново успяха да прославят името на ПМГ Яне Сандански. Освен това те и по достойнство защитиха честта и на област Благоевград. Резултатите им ще послужат като вход за всички университети със специалност Химия в страната.

 

***

 

Костадин Балтаджиев от XII г клас спечели Второ място на 43-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, която се проведе на 26.03. и 27.03.2011 год. във Варна.
На олимпиадата взеха участие 95 ученици от цяла България, състезаващи се в четири възрастови групи VII, VIII, IX, X-XII клас.
Ученикът от ПМГЯне Сандански Костадин Балтаджиев бе обявен за един от четиримата лауреати от олимпиадата.
Поставената му оценка - Отличен 6.00, позволява на младия химик да участва в класиранията на кандидат-студенти във всички ВУЗ-ове в страната без да се явява на кандидатстудентски изпит за прием в университет.
Костадин Балтаджиев и другите трима лауреати от олимпиадата съставят Националния ни отбор, който ще вземе участие в МЕЖДУНАРОДНАТА МЕНДЕЛЕЕВСКА ОЛИМПИАДА (ММОХ), която ще се проведе през м.април 2011 год. в Москва, Русия.

***

 

Резултати от общински кръг на олимпиадата по химия.

 

***

 

Резултати от областен и национален кръг на олимпиадите по химия.

 

***