Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

2-ри мемориал Стилян Стругов се проведе от 25 до 27 март 2011 в село Огняново.
Турнирът бе организиран от ШК Никополис Гърмен; БФ Шахмат и егидата на областния управител на Благоевградска област Валери Смиленов. Проведе се в памет на Стилян Стоянов Стругов 20 годишен, нелепо загинал в автомобилна катастрофа прогресиращ млад шахматист от с.Гърмен.
Над 110 шахматисти взеха участие в двудневния турнир по шахмат. Участниците са от цялата страна и са на различна възраст.
Нашите участници завършиха срещите си с положителен баланс и заеха места в първата половина на крайното класиране.

Те са:
Евел Узунов - 8а клас;
Костадин Терзиев - 8б клас;
Шабан Кърпач - 10д клас;
Ангел Дуков - 11а клас.

 

***

На 25.03.2011г. отбора по БАСКЕТБОЛ - момичета, до 12 клас взе участие в областния кръг на ученическите игри в гр. Благоевград.
На финала нашите момичета загубиха от отбора на НХГ гр. Благоевград - (36:30).
За ПМГ най-резултатни бяха Мария Зимбилева, Елена Щранкова и Мария Узунова.
Добре се справиха и младите попълнения от 8 и 9 клас, на които ПМГ ще разчита за по-големи успехи.

***

 

Отборът на ПМГЯне Сандански се класира втори на І отборен шахматен турнир за средношколци, организиран от младежката структура на ВМРО-НИЕ в Гоце Делчев. В надпреварата се включиха възпитаници на трите големи средни училища и бяха разделени в тимове с по 6 състезатели. След тридневна люта борба по схемата всеки срещу на първа позиция се класира тимът на ПГ по МСС Пейо Яворов, който победи в първия ден с 3:2 представителите на НПГ Димитър Талев, а след това инфарктно надделя и над ПМГ Яне Сандански. Решителна се оказа последната партия, в която Костадин Терзиев претърпя поражение срещу представителя на ПГ по МСС Борис Канатов.
Драматизмът в турнира стана още по-голям, след като се наложи да се играе тайбрек между капитаните на ПМГ и НПГ, тъй като двата тима събраха равен брой точки след равенството помежду им с 2,5:2,5 т. пв предпоследния ден. Отговорност за училището ни пое Илия Мардов, който успя да спечели срещу Ахмед Чолак от НПГ Димитър Талев. Знаменосецът на нашата гимназия се превърна в герой на надпреварата, след като бе единственият, който победи в едновременния блиц на главния съдия на проявата Мехмед Имамов срешу 20 участници и желаещи зрители. Днес на 18.10.2010г. в ПМГ се отбеляза Международния ден за борба с трафик на хора. По този повод активно участие взеха учениците от гимназията. Преди започване на учебните часове, на входа, ученици раздадоха оранжеви ленти, които бяха изготвени съвместно с доброволци от "Корпуса на мира".
Ученици от 10а клас изготвиха информационно табло, съдържащо снимков и печатен материал, представящи проблема. По темата бе изготвена и рисунка от десетокласничка.
Целта е повишаване информираността сред подрастващите и стимулиране на социална отговорност.