Постижения на учениците

 

Велосипедистите от ПМГ Яне Сандански спечелиха второ място в състезание по колоездене, посветено на Европейската седмица на мобилността, организирано от община Гоце Делчев. Гимназистите Радослав Шарланев от IX б клас, Ангел Марински от XIа клас, Сергей Далаков от XIд клас, Георги Бойчев от XIIа клас и Мартин Джамбазов от XIIе са момчетата, които се включиха в напреварата между средните училища във възрастова група VIII-XII клас. Поздравяваме ги за успеха и се надяваме, че ще продължават да завоюват челните позиции в подобни инициативи.

***

В Есенните ученически игри 2017-2018 година, организирани от община Гоце Делчев, нашите хандбалисти завоюваха първото място във възрастовата група VIII-XII клас. Учениците от ПМГ надиграха своите връстници от НПГ "Димитър Талев" с резултат 24:21. Играч на хандбалния мач стана Иван Попов от XIIа клас. Поздравления за победителите и успехи в предстоящите турнири.

***

Нашите гимназисти във възрастовата група X-XII клас спечелиха турнирите по волейбол за девойки и юноши в Есенните ученически игри 2017-2018, организирани от община Гоце Делчев. Девойките X-XII клас спечелиха убедително с 2:0 гейма срещу своите връстнички от ПГ по МСС Пейо К. Яворов. По-оспорвана беше надпреварата при момчетата. ПМГ спечели убедително турнира след две победи - над НПГ "Димитър Талев" с 2:0 гейма и ПГ по МСС Пейо К. Яворов с 2:1 гейма. Учителите по физическо възпитание и спорт в училището поздравиха отборите за добрата игра и проявения характер.

***

Момчетата и момичетата на нашето училище показаха много жар, хъс и отлична подготовка по време на организираните от община Гоце Делчев Eсенни ученически игри. В рамките на 10 дни те мериха сили с ученици от цялата община в 6 вида спорт футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса и канадска борба. В състезанията се включиха 158 ученици. Учениците бяха разделени в 3 възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, а най-много титли представителите на гимназията спечелиха при най-големите.В хандбала отборите 11-12 клас станаха шампиони, както направиха още момичетата и момчетата в същата възрастова група във волейбола. При баскетбола за трета поредна година дамите от 11 и 12 клас спечелиха купата, повторено като постижение и във футбола, при момчетата взехме специална купа.Десетокласникът Лазар Лясков от 10 е клас след оспорвана борба и дълга пауза взе първото място в канадската борба, без да остави никакви шансове на конкурентите си.

***

На 22.12.2017г. в ПМГ Яне Сандански се проведе Коледен турнир по шах с участието на ученици от V и XI клас.На първо място сред най-малките е Димитър Шушутев от V клас при момчетата.На първо място при момичетата от V клас Нерихан Сариева надигра своите връстнички.Във възрастовата група от XI клас първенци са Илия Чамбов и Велина Чингарова от XI в клас.

***

 

Постижения на учениците за учебната 2016/2017 г.

 

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2015/2016 г.

 

***

Постижения на учениците за учебната 2014/2015 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2012/2013 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2011/2012 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.