Постижения на учениците за учебната 2011/2012г.

 

За първа година възпитаник на ПМГ "Яне Сандански" от VII клас се класира за участие в националната олимпиада по БЕЛ. Габриела Герова е сред тримата седмокласници, които ще представят област Благоевград.

Дванадесетокласничката Нели Урумова пребори силната конкуренция и с оценка отличен (5,63) спечели правото за участие в националния кръг.


 

***

 

Деветокласниците от ПМГ Яне Сандански Мария-Екатерина Иванова и Крум Динев станаха част от ученическата делегация, която през пролетта в рамките на три дни ще посети Европейския парламент и ще се запознае с работата му. Двамата получиха правото си, след като станаха първенци в организирания от евродепутата Мария Неделчева конкурс, в който се включиха ученици от 5 до 12 клас. Двамата спечелиха доверието на журито, което оцени есетата им на тема: Солидарността в Европа-безценно наследство за бъдещите поколения като най-добрите в раздела. За Мария-Екатерина Иванова визитата в Брюксел ще бъде втора, след като миналата година тя пътува за столицата на Европа отново, спечелвайки място в ежегодния конкурс на Мария Неделчева.

Деветокласничката от ПМГ Яне Сандански и Крум Динев пък затвърдиха тенденцията, превърнала се в традиция, ученици от нашето училище да са част от представителната група средношколци от област Благоевград, която посещава Европейския парламент.


 

 

***

 

Ученичката от 9 б в ПМГ Яне Сандански Елена Цуцуманова зае първо място в категорията за най-добро есе във второто издание на конкурса Учителите правят света по-добро място, организиран от Обществения съвет по образование. На втора позиция пък се нареди също представител на гимназията Крум Динев от 9 в клас. Сюрпризът бе още по-голям, след като още един представител на нашето училище получи приз. Това бе Ваня Самокишева от 8 а клас, която взе наградата на читателите, които гласуваха на сайта на организаторите.

Учениците на ПМГ Яне Сандански успяха да спечелят доверието на журито, което бе затруднено в избора си, след като общо 74 ученици от цялата страна се включиха в конкурса в двете му категории за най-добро есе и най-добра рисунка.

 

***

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.