Постижения на учениците за учебната 2011/2012г.

 

Костадин Койков и Стефани Бозаджиева препотвърдиха традицията наши възпитаници да се класират в челото на едно от най-авторитетните състезания по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата

Костадин Койков от 8 а клас се класира на първо място с 64 точки в надпреварата на ниво A2 Pre-intermediate, преминавайки успешно през тестовата проверка и създаването на самостоятелен текст, тип есе.

На трета позиция в категорията C1 Advanced е друга възпитаничка на ПМГ Яне Сандански Стефани Бозаджиева от 12 а клас с 83.5 т. Любопитното е, че миналата година именно тя донесе пореден златен медал за нашето училище. Тогава на трети при осмокласниците бе Мартин Узунов. Тазгодишното класиране на двамата ученици затвърди станалата вече традиция в състезанието, гимназията ни да има представители, класирани на челните позиции.

Според организаторите и специалистите през тази година надпреварата в състезанието е била далеч по-тежка с оглед завишените критерии, пред които бяха поставени в началото. За да стигнат до първото място кандидатите за участие във финалния кръг трябваше да минат регионалната фаза, в който да демонстрират уменията си.

Костадин Койков и Стефани Бозаджиева очакват вече награждаването си, което ще бъде на официална церемония в София след празниците (21. Април). Според регламента първото място на Костадин Койков му даде правото за безплатно явяване на сертификационните изпити на Кеймбридж, които са световно признат критерий за владеенето на езика. За класирането на второ и трето място се предвиждат предметни награди.

Организаторите са се постарали своето признание да получат и преподавателите на всички ученици класирани в челната тройка на различните категории. Така според условията на регламента, учителите по английски език в ПМГ Яне Сандански Марияна Карамитева, Гергана Шарланджиева и Елена Николова ще получат призови награди.

Успехът ме амбицира още повече. Участвал съм на много състезания. Първото място е една осъществена мечта за мен. Горд съм, че с класирането си защитих честта на ПМГ Яне Сандански на най-високо ниво, коментира Костадин Койков веднага, след като разбра резултатите от надпреварата.***

 

На 01.04.2012 г. в ПМГ "Яне Сандански" се проведе училищният кръг на Международното състезание "Лингвистично кенгуру".
Ръководството на гимназията награди с грамоти шестимата участници с отлични резултати:
Заприна Манева - VIII клас
Елена Богданова - VIII клас
Валентина Червенкова - VIII клас
Георги Карапетров - XI клас
Михаил Георгиев - XI клас
Гергана Тигалонова - X клас

 

***

 

Учениците от ПМГ и тази година се справиха успешно с участието си в Олимпиадата по английски език - областен кръг. Макар, че няма нито един класирал се за националния кръг в цялата област, гемназистите ни са първи по успех в отделните възрастови групи:

1. Костадин Койков от 8а клас - 88т. - най-висок резултат в областта;

2. Мартин Узунов от 9а клас - 86т. - втори по успех в областта;

3. Катерина Харбалиева от 10а клас - 88т. - първа по успех в областта;

4. Георги Карапетров от 11а клас - 79,5т. - първи по успех в областта.

На всички участници в Олимпиадата от ПМГ пожелаваме повече късмет и знания следващата година.

 

***

 

На III Национален конкурс за рецитатори на руски език, който се проведе в Руския информационен център - София, Йоанна Димитрова от IXв клас получи III награда в старша възрастова група.

 

***

На Националния кръг на Националното многоезично състезание в категорията слушане на руски език, писане на английски език ученичката Екатерина Горанова от XIа клас зае престижното второ място.***

На 15 ноември 2011г. в гр. София се проведе национална викторина на английски език "Образование на бъдещето".

Учениците от 10а клас - Десислава Търтова, 10д клас - Катерина Кобакова, 11д клас - Цветелина Сарандева и 10б клас - Габриела Тошанова разработиха 12 презентации за това състезание. Те защитиха успешно две от тях.
На езиков тест получиха 18 от максимален брой точки - 20.
Публиката ги оцени високо, като им даде 2 от максимум 3 точки.
Тези високи оценки нареждат нашите ученици на престижното III място сред частни училища, езикови и профилирани гимназии.

 

***

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.