Постижения на учениците за учебната 2014/2015 г.

 

ПМГ "Яне Сандански" е изпълнено с гордост от поредните успехи на учениците си постигнати на състезанията по английски език. Щастливи сме да съобщим имената на отличените участници и постиженията им: Габриела Герова - постигнала 4-ти резултат на Олимпиадата по английски език - национален кръг (94 точки от максимален постигнат 97).

Габриела Герова - 1-во място, ниво В2 на Националното състезание по английски език на училищата членове на Кеймбридж асоциацията.

Мартин Узунов - 1-во място, ниво С1 на Националното състезание по английски език на училищата членове на Кеймбридж асоциацията.

Борис Ангушев - 3-то място на Level 1 на Националното състезание по английски език на асоциацията Лонгман.

Саня Севдева - 3-то място на Quickmarch на Националното състезание по английски език на асоциацията Лонгман.

 

***

 

ПМГ „Яне Сандански” участва в състезанието Spelling Bee - 2015       

                                             

Ерик Биляров се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015г. в актовата зала на ПМГ „Яне Сандански”, гр. Гоце Делчев. Еик Биляров спелува правилно думата gorgeous и победи Цветина Черганска, която се класира на второ място.И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтон в София.

 

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

 

***

 

ОТНОВО УСПЕХ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

 

В състезанието по творческо писане на английски език 2015 се включиха 179 училища от цяла България, а броят на изпратените есета е 4 236. Нашето училище участва за трета поредна година и отново се представи достойно. Миналата учебна година имахме национален финалист в лицето на Александър Пелтеков от 10 б клас.

 

С нескрита гордост имаме удоволствието да ви съобщим , че и тази година имаме участник , класиран за националния кръг на Състезанието  по творческо писане на английски език.

Това е Цветина Черганска от 6 клас, която  защити честта на ПМГ в едно безспорно изключително трудно и изпълнено с предизвикателства състезание, за което са нужни не само безупречни познания за езика на Шекспир, но и оригинално , нестандартно , творческо мислене и то изразено на чужд език.

 

Браво на Цветина! Най-искрени поздравления и още много успехи!

 

Ще стискаме палци за националния кръг, за който участниците не пишат нови есета, а журито оценява и класира вече изпратените.

 

***

 

Пореден успех за ученици от ПМГ

 

Учениците от гимназия "Яне Сандански" приеха предизвикателството и участваха във второто национално състезание по английски език 

на асоциация Лонгман. С удоволствие съобщаваме,че двадесет от тях се класираха за националния кръг. Той ще се проведе на 28.03.2015г. в град София, в Първа езикова гимназия. Нека им пожелаем успех и плодотворна подготовка.

 

***

Успех на международно ниво

 

 На 25.11.2014 година  се състоя международна дистанционна олимпиада по английски език, организирана от Център за допълнително образование „Снейл“  от град Омск, РФ.  В нея взеха участие повече от 3000 ученици от пет страни.  Нашето училище, ПМГ „Яне Сандански“,  бе  представено от Георги Алмишев от 9 „г“ и Елена Папалюгова от 10 „б“ клас. Те се класираха съответно на 25 и 38 място от 725 участници в тяхната възрастова група.

***

Национална викторина „Образование на бъдещето”

На 19.11.2014г. в гр. Благоевград се проведе областния кръг на Националната викторина „Образование на бъдещето“, в която освен езикови гимназии взе участие и нашето инициативно и конкурентноспособно училище ПМГ “Яне Сандански“. В екипа участваха ученици от 11а клас – Кирил Балтаджиев, Костадин Койков, Николай Мегданов и Светослав Вълчев. Отличната подготовка на учениците пролича още в първия кръг от състезанието, където те изпълниха задачата три пъти по-бързо от останалите отбори. <br>

Гордеем се с престижното второ място и адмирациите на жури и състезатели!

***

Пореден успех за наши ученици в трудно и оспорвано състезание

За втора поредна година ученици от ПМГ ”Яне Сандански” взеха участие в трудното и оспорвано състезание по Речеви и Комуникационни компетентности на Английски език, което се състоя на 31. 10. в град Благоевград.
Нашите ученици трябваше да представят устна презентация в рамките на пет минути по предварително зададената тема „Four eyes see more than two” и след това в последващ десет минутен разговор те трябваше да отговарят на всякакви въпроси.
Основната цел на това състезание е да се оцени спосoбността на учениците да формулират теза и да я защитят по най-убедителен начин, да разбират въпросите и да дават адекватни и задълбочени отговори и всичко това с отлично и точно произношение на думи, с богата и сложна лексика, с идиоматични изрази и структури.
С огромна радост и гордост съобщаваме, че журито и в двете възрастови групи сподели, че учениците от ПМГ са както винаги отлично подготвени и достойно заеха предните места.

Ученикът Светослав Вълчев зае първо място при трета възрастова група (11-12 клас), а Кирил Балтаджиев зае престижното трето място. При втора възрастова група (8-10 клас), която бе с най-голям брой участници, Катя Либяховска - 9б клас и Александър Шоколаров - 8а клас заеха трето място с еднакъв брой точки. Петия ни участник Десислава Чолакова също се представи достойно.
Пожелаваме успех на Светослав, който ще се опита на националния кръг в гр. Монтана да докаже отново собствените си умения и да затвърди преценката на журито.

 

***

Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2012/2013 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2011/2012 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2009/2010г.