Постижения на учениците за учебната 2014/2015 г.

 

ПМГ „Яне Сандански“ се открои в национален мащаб с най-много отличени на призови места ученици в национален конкурс-викторина. Конкурсът бе за мултимедийни проекти, есета, стихотворения и рисунки и бе посветен на 30-ия поход “По стъпките на четата на Таньо войвода”. Инициативата бе на КПД „Родно Лудогорие”, гр. София, с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН) и РИО на МОН в страната. Гордост за нашето училище са наградените ученици:
1. Нефсе Камбурова – VII клас, - I място в категория Мултимедийна презентация.
2. Катя Либяховска – IXб клас, II място в категория Есе
3. Стоян Янев от Xв клас и Ахмед Ходжов от Xв клас, - III място в категория Мултимедийна презентация.
4. Николая Милчева - Xв клас,III място в категория Рисунка
5. Мария Укова –Xг клас и Енвер Атип – Xг клас – поощрителни награди
Отличените ученици работиха под научното ръководство на своя преподавател по история – г-жа Таня Трапова.

***

Нашите ученици Теодора Бухлева , Крум Динев и Ерик Биляров получиха отлични оценки в VIII национална олимпиада по история и цивилизация , която се проведе от 17 до 19 април в град Пловдив. В първия етап на олимпиадата тримата участници се подредиха в челните позиции и бяха класирани за участие във втория етап :

Теодора Бухлева 12 в клас - Отличен 5.75, Крум Динев 12 в клас - Отличен 5.50, Ерик Биляров 7 клас- Отличен 5.50. Седмокласникът Ерик Биляров продължи своето участие във втория етап на събеседване пред националната комисия, отлично защити постигнатия резултат и с получената от устен изпит висока оценка Отличен 5.83 бе класиран на престижното 10 място в страната . Зрелостниците Теодора и Крум продължиха към следващото предизвикателство на кандидат- студентските изпити.

 

***

На 14 ноември 2014 г. в Националния археологически институт с музей в гр. София, се проведе официалната церемония за награждаването на победителите в XXII Национален конкурс «Любовта към отечеството превъзхожда всички световни добрини», организиран от Националния клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ, Сдружението на преподавателите по история в България, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в.“Учителско дело“, в.“Аз Буки”.
На церемонията по награждаването на победителите присъства зам.министъра на образованието и науката – г-жа Ваня Кастрева.
До третия кръг – национално ниво на класиране, бяха допуснати четирима ученици от ПМГ. След събеседване с журито и достойна защита на своите конкурсни разработки, те бяха отличени на призови места.

Благовест Пулев от 10в клас, впечатли журито както с високото качество и стойност на своята презентация, така и с блестящата й защита. Благовест се открои сред останалите участници със задълбочените си знания по избраната тема – «Културно-историческото наследство в Неврокопския край» и с умението си аргументирано да представи и защити личната си позиция. Членовете на журито заслужено му присъдиха Първо място в категория «Презентация».
Гордост за нашето училище са и спечелените две трети награди от наши ученички, в различните възрастови групи.
Във възрастова група 5-8 клас, се открои Саня Севдева, която бе класирана на трето място в категория «Презентация».
Във възрастова група 9-12 клас бе отличена ученичката Фатме Фета, от 10г клас, която успя да заинтригува журито с изследователските си умения и личната съпричастност към описваните събития от родния край. Тя зае достойното трето място в категория «Реферат».

Ученичката Мария Тюхкова, от 10г клас, получи грамота и награда за отлично представяне в категория «Есе».
Научният ръководител на наградените ученици – г-жа Таня Трапова, получи грамота и награда за отличното представяне и постигнатите високи резултати на нейните ученици.

***

Ученици от ПМГ „Яне Сандански“, бяха отличени в национален исторически конкурс, организиран от Фондация „Ценности“.


На 11 октомври 2014 г. в Националния исторически музей, в гр. София се проведе тържествената церемония по награждаването на победителите в Осми Национален исторически конкурс ”Протестите в историята- недоволство, противопоставяне, бунтарство”.


Учениците Фатме Фета от Xг клас и Мурад Тахиров от Xа клас, впечатлиха журито със своя филм „Забравените“, посветен на Възродителния процес в нашия край. Те получиха специална, парична награда в размер на 200 лв. от един от основните спонсори на конкурса – банка ДСК.


Техният научен ръководител г-жа Таня Трапова получи грамота и награда за отличното представяне на нейните ученици в конкурса.
Наградите бяха връчени лично от министъра на образованието и науката – доц. Румяна Коларова.

 

 ***

Постижения на учениците за учебната 2013/2014 г.

 

***


Постижения на учениците за учебната 2011/2012 г.

 

***

 

Постижения на учениците за учебната 2010/2011г.